Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

29 Mart 2024 - 17:20

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor
Son Güncelleme :

09 Mart 2022 - 10:47

Hatay Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahminlerine göre il genelinde 2 gün boyunca etkili olması beklenen çok kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Hatay dâhil 4 ilde kuvvetli yağışların yanı sıra, bölgenin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur beklenen uyarıda, kuvvetli yağışların 9 Mart Çarşamba günü saat:12.00’de başlayıp, 11 Mart Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi.

 

Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz’de beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili şu uyarıyı yaptı, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 09.03.2022 Çarşamba gününden itibaren Doğu Akdeniz’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) , Hatay’ın kıyı kesimleri, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın batısında çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların 1100-1200 m üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar olarak başlayacağı Perşembe günü zamanla kar yağışının 800 m üzeri yerlerde de etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.