AMANOSLAR TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ
BIST 100
13.047,72 -0,51%
DOLAR
44,3183 0,04%
EURO
51,2778 -0,11%
GRAM ALTIN
6.393,55 -0,21%
FAİZ
40,38 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
97,38 0,81%
BITCOIN
68.090,00 -0,13%
GBP/TRY
59,1571 0,01%
EUR/USD
1,1563 -0,08%
BRENT
111,76 -0,38%
ÇEYREK ALTIN
10.453,45 -0,21%
Hatay Kısa Süreli Hafif Yoğunluklu Yağmur
Hatay hava durumu
11 °

AMANOSLAR TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

sondakika-20180305

Hatay Valisi Rahmi Doğan İskenderun’da teröristler girilen çatışmay ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatay Valisi Rahmi Doğan yaptığı açıklama da Amanoslar'da sıkışan son teröristlerin bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Vali Doğan, "HDP Muş Milletvekili Demir Çelik'in oğlu Selim Çelik adli birimler tarafından tutuklanmıştır. İstihbarat birimlerimizin yapmış olduğu çalışma neticesinde 4 kişilik bir grubun iki parti halinde birisi 28 Eylül, diğeri de 10 Ekim tarihinde paramotor diye tabir edilen uçan aletlerle Münbiç'ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar'a indiklerini tespit ettik. Bu tespit neticesinde güvenlik birimlerimizin çalışması 19 Ekim tarihinde neticesini verdi ve 1 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist canlı olarak yakalandı.

Bugün geriye kalan 2 teröristin yerini yine istihbarat birimlerimiz tespit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Hava Kuvvetleri unsurlarınca tespit edilen bölgeye operasyon düzenlendi. Bugün İskenderun'a inen bu 2 terörist, güvenlik birimlerimizin Amanoslar'da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir. İlk etapta kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı ve peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar.

Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini de o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanos Dağları'nda, Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır. Bunu gönül rahatlığı içerisinde tüm kamuoyuna, tüm halkımıza, vatandaşlarımıza söylemek istiyorum. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum, herhangi bir can kaybımız yoktur" diye konuştu.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?