
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa’da üzüm hasadını gerçekleştirdi. Yayman, tadı, rengi farklı bir lezzet taşıyan Hassa üzümü en kısa zamanda markalaşmalıdır dedi.
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa Belediye Başkanı ve Hassa Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Sarı ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hassa’da üzüm hasadına katıldı.
Hassa’da üzüm bağında işçilerin arasında konuşan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “ Üzüm her yerde yetişebilir, ama Hassa Üzümü dediğin zaman durulmalı. Hassa üzümü, lezzeti, kokusu, rengi ve enfes tadıyla bir farkındalık yaşatıyor tüketicilere. Üzüm yalnızca sofralarımıza güzellik katmıyor. Üzümün çok yaygın kullanım alanı vardır. Kozmetik ve bakım ürünlerinden reçellere, içecekten jölelere kadar bir çok sektörde ve alanda kullanılır. Üzüm sağlık açısından çok faydalı meyvedir. Üzüm bol miktarda enerji içerir, protein açısından zengindir ve bol miktarda lif içerir. Bir çok vitamini içerir. Böylesine faydalı bir meyvenin Hassa’da yetişmesi bu toprakların veriminden kaynaklanmaktadır. Bu yıl üzümde verimin yüksek olması üreticilerimizi memnun etmektedir. Fiyatlarda yüksek seviyede gitmektedir. Üreticilerimizin alın terlerinin karşılığını alması daha sevindirici bir durumdur. Biz her zaman üreticinin ve çalışanın yanındayız. Hassa’nın böylesine kaliteli ve lezzet dolu üzümlerinin markalaşması konusunda geç kalınmıştır. Hatay üzüm üretiminin %95ini Hassa’da yetişir. Üzüm denilince akla Hassa gelir. Hassa’nın havası, suyu ve mikro klimasından dolayı ürünler dünya çapında lezzetli üzüm yetişiyor. Hatay üzüm üretiminde Türkiye’de 9. Sırada yer alıyor. “dedi.
Üzüm bağına girerek işçilerle birlikte dalından üzün kesen Milletvekili Hüseyin Yayman, daha sonra doldurduğu üzüm kasalarını taşıdı. Bir ara üzüm bağındaki traktörü de sürerek üzümlerin naklini gerçekleştiren Milletvekili Hüseyin Yayman, daha sonra pekmez yapım yerine geçti.
Hassa üzümü kadar ünlü olan Hassa pekmezinin yapımı konusunda üreticilerden bilgi alan Milletvekili Yayman ve beraberindeki heyet, pekmezin tadına baktı. Yayman “ Katıksız, el değmeden yapılan bu pekmezler Türkiye’nin her tarafına dağıtılıyor olması kalitesini ortaya koyuyor. Hassa’nın topraklarında yetişen üzümden elde edilen ve hiçbir karışım olmadan saf doğal lezzet kaynağı olan pekmez, adeta şifa kaynağıdır. Antioksidan özelliği var ve vücut için adeta enerji kaynağıdır.” dedi.
Milletvekili Yayman, Hassa’nın üzüm ve şifa cenneti olduğuna dikkat çekti ve bir an önce Hassa Üzümünün markalaşarak tüm dünyaya ulaştırılması gerektiğini söyledi.
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2OCmpVrrtfQ[/embed]



