
Hatay'da ev kadınları tarafından yapılan tandır ekmeği, sade, biberli, çökelekli ve zahterli çeşitleriyle yoğun talep görüyor. Hatay halkının yanı sıra kentin ziyaretçilerinin de vazgeçilmezi haline gelen tandır ekmeği, kadınlar için önemli bir gelir kapısı oldu. Samandağ Kapısuyu Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Dilek Gülsever, tandırda ekmek, biberli ve gözleme satarak geçimini sağlıyor. 2 yıldır tandır ekmeği yapan Dilek Gülsever, "Çökeleğimizi kendimiz yapıyoruz zeytinyağı, susam ve sal ça biberimiz var. Kekik kullanıyoruz güzelce bir karıştırıyoruz hepsini Ardından ha- murunu mayalıyoruz ve mayalı hamurla biberli ve gözlememizi yapıyoruz. Tandır işi ni yaparken mutluyum, ailem le birlikte yapıyorum" diye ko nuştu.

