KIRIKHAN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ KÖY OKULUNA KÖPRÜ OLDU.
BIST 100
13.047,72 -0,51%
DOLAR
44,3161 0,04%
EURO
51,2778 -0,11%
GRAM ALTIN
6.423,56 0,26%
FAİZ
40,38 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
98,38 1,84%
BITCOIN
68.295,00 0,17%
GBP/TRY
59,1358 -0,03%
EUR/USD
1,1561 -0,10%
BRENT
111,75 -0,39%
ÇEYREK ALTIN
10.502,52 0,26%
Hatay Şiddetli Yağmur
Hatay hava durumu
10 °

KIRIKHAN İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ KÖY OKULUNA KÖPRÜ OLDU.

WhatsApp Image 2020-12-08 at 12.47.27 (1)

Kırıkhan İlçe Halk Kütüphanesi vatandaşlar ve kurumlar tarafından bağışta bulunulan kitap ve dergileri köy okullarına hibe etmek üzere kolları sıvadı.
Reyhanlı Konuk İlköğretim Okulu Müdiresi Özlem Tecimen, Kırıkhan İlçe Halk Kütüphanesine yaptığı ziyarette Kütüphane müdürü Erdoğan Cengiz’e okullarının kütüphanesi olmadığını dile getirip okullarının kütüphaneye ve kitaplara ihtiyacı olduğunu söyledi.
Okullarında öğrencilere kitap okuma alışkanlığını aşılamak istediklerini ifade eden okul müdürü Tecimen, “Bu tür faaliyetler bizim için çok önemli. Pandemi sürecinden dolayı bir yere gidemiyoruz. Okullarımızın kapalı olmasından dolayı elimiz, kolumuz bağlı. Çocuklarımızın televizyon karşısında vakit öldürmelerini istemiyoruz. Okulumuza kazandıracağımız kitaplar ile öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmakla birlikte kültürlerinin de armasına katkıda bulunmuş olacağız.
Çocuklarımız bir yandan kitap okuma alışkanlığı kazanırken diğer yandan hem okuyup öğrenecekler, hem de sosyalleşmiş olacaklar. Bunun için de kitapların dünyasına yolculuk yapmamız gerekiyor. O imkânı oluşturmaya ve onlara her şeyin mümkün olduğunu anlayacak, hayallerin sonsuz olduğunu görecek kütüphaneye ihtiyacımız var. İnşallah bu can sıkıcı pandemi süreci kısa bir zaman diliminde biter hem öğretmenler hem de çocuklarımız okullarımıza kavuşur. Bizler de okulumuza kütüphaneyi ve kitapları kazandırırız” dedi.
Kırıkhan ilçe Kütüphane müdürü Erdoğan Cengiz ise yaptığı açıklamada “Reyhanlı KONUK İlköğretim okulu müdürü Özlem Tecimen’e nazikane ziyareti ve böyle anlamlı bir girişimde bulunduğu için teşekkür ederek, kütüphanesi bulunmayan okullara kütüphane kurulması için yardımcı olunacağını ve kütüphaneye gelen bağış kitapların tüm okullarımıza ihtiyaç dahilinde gönderileceğini ifade etti.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?