BARAJ FATİHİYLE HASSA YOLCULUĞUMUZ « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

29 Mart 2024 - 01:35

BARAJ FATİHİYLE HASSA YOLCULUĞUMUZ

BARAJ FATİHİYLE HASSA YOLCULUĞUMUZ
Son Güncelleme :

08 Haziran 2020 - 11:35

30 yıldır Hassa’ya her Cuma  günü gidiyorum. Sürekli  işimin olduğu kesimlere gittiğim için  ismini duyduğum ancak gidipte göremediğim ne kadar güzellik varsa, yeni  görmeye başladım. Hatay milletvekili Hüseyin  Yayman’la bu kez Hassa bölgesini  geziyoruz.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman sorumlu olduğu bölgelere yönelik yaptığı  ziyaretlere,  beni de davet ediyor ve o  anları yaşamamı sağlıyor.

Cuma günü  Hassa’ya doğru yola koyulduk. İlk durağımız Hassa Belediyesi oldu. Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş,  Ak Parti İl Başkanı  Mehmet Yeloğlu,  ilçe Başkanı Cafer Sarı  ve  kalabalık bir heyet karşılıyor bizi.

Hep beraber, Hassa’nın 25 yıldır beklediği  müjdenin yerine gidiyoruz.  Hassa halkı tam donanımlı  tıbbi cihaz ve doktorların bulunduğu  bir Devlet Hastanesini bekliyordu.  Yayman, yine Ankaradaki dostlarını devreye sokarak, Hassa’ya 50 yataklı bir Devlet Hastanesinin  sözünü almıştı. 15 Haziranda ihaleye çıkarılacak olan  Hassa Devlet  Hastanesinin müjdesini Hassa halkıyla paylaştı. Yayman, yeni devlet hastanesinde  uzman doktorlarında görev yapacağını     ve tam tıbbi donanımla  bölge halkına hizmet vereceğini   belirtti.

Hassa halkının 25-30 yıldır  beklediği  hastane  çok kısa zamanda  çözülmüş oldu.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’la  bugüne kadar yağmur, kar ve soğuk demeden   belki 20 defa    Tahtaköprü barajına gitmiştik. Yayman, Hassa’ya  her geldiğinde  Tahtaköprü barajına   mutlaka gider, son gelişmeleri yerinde görürdü. Yanıltmadı  bu kez de  yanındaki heyetle  baraja gitti.

Yaşı 50’ın üstünde olan vatandaşlar, rahmetli Süleyman Demirel’i çok iyi bilirler.  Rahmetli  başbakanlığı dönemlerinde  yaptığı barajlarla tanınırdı ve adı da  Barajlar Kralı olarak  çıkmıştı.

Hüseyin Yayman’ın   gelecek nesillere taşıdığı  en kalıcı  hizmeti;  Tahtaköprü barajı  oldu. Bölgenin ve ovanın kaderini  değiştirecek hizmetin tamamlanması  kendine kısmet oldu.  Yayman’ın  Tahtaköprü barajının tamamlanması esnasında emeği çok büyüktür.   Çok gayret etti.  DSİ yetkililerini   sürekli baraj bölgesinde toplayıp,  çalışmaları takip etti.  Usanmadı, bıkmadı her Hataya geldiğinde Tahtaköprü barajında soluğu aldı. Gelmediği hafta mutlaka çalışma arkadaşlarını  baraja yollayıp, gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Tahtaköprü barajının bitmesiyle ovada ekilmeyen arazi kalmadı. Çiftçiler için 2. Ürün ekimi yasağı diye bir şey kalmadı. Kışın ise taşkın tehlikesi,  büyük doğa  afetlerine kaldı.

Şimdi, böylesine büyük bir hizmetin gelmesini sağlayan  Hüseyin Yayman’a   Baraj Fatihi ünvanını kullansak yerinde olur sanırım.

Milletvekili Yayman’la Koruhöyük mahallesine gidiyoruz.  İçimdeki merakı giderecek olmanın heyecanın yaşıyorum. Yayman’la birlikte yaptığımız ziyaretlerde, Menderes döneminde yapılan  ve halen faaliyette bulunan tulumbanın Koruhöyükte olduğunu öğreniyorum.

Yayman, Koruhöyükte vatandaşların derdini dinlerken ben  muhtar Ömer Kurt’u  yakalıyor, tulumbanın gerçek öyküsünü dinliyorum.

Koruhöyük mahallesi Muhtarı Ömer Kurt, büyüklerinin anlattığı hikayeyi bana aktardı. Şimdi sizlerle paylaşacağım.

Rahmetli Menderes, 1960 yılında Hassaya geliyor. Yoldan geçerken bir grup köylü Menderes’in önünü keserek  içme su sıkıntılarını dile getiriyorlar.  Rahmetli Menderes   vatandaşın sorunlarını çözme sözü veriyor ve verdiği emirle  Koruhöyükte 3 kuyu vurdurtuyor. 1’nden su çıkıyor ve  hemen tulumba takılarak halkın su ihtiyacı  gideriliyor.  Aradan 60 yıla yakın zaman geçmesine karşın  tulumba halen  faaliyette ve  herkesin  içme su sıkıntısını gideriyor. Bugüne kadar da kuyu hiç  kurumamış.

60 yıl önce yapılan bir hizmet halen  devam ediyor ve  bu suyu kullanan her vatandaş   dönemin Başbakanı  Menderes’i rahmetle anıyor.

Burada, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş’tan  bir isteğimiz olacak. Tulumbanın  bulunduğu  mekana  Menderes’in hizmetidir  levhasını astırmasını  bekliyoruz.  Çalışkan Kara Mehmet’in  bu işi kısa sürede çözeceğine inancım tamdır. Hassa Belediye Başkanı  Kara Mehmet’in Koruhöyük mahallesine  verdiği  meydan  sözünü yerine getirirken  bu eksikliği de ortadan kaldırmasını bekliyoruz.

Koruhöyükten ayrılıp Çınarbaşına  geçiyoruz.  Milletvekili Hüseyin Yayman, Hassa  Belediye Başkanı  Mehmet Karataş, Hassa Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Sarı  halkın sorunlarını dinliyorlar. Belirtilen sorunları  birkaç   kişi not alıyor. Çoğu zaman  ilgili yetkili aranıyor, çözüm üretiliyor.

Yayman, çocuklara özel ilgi gösteriyor. Onları  yanına çağırıyor,  dinliyor seviyor. Sürekli gözlemlediğim bir konu var. Yayman sürekli çocuklara harçlık veriyor, ama şartını da söylüyor. Bu parayla kitap alacaksınız ve  bol bol okuyacaksınız. Okuyup   devlete millete faydalı nesiller olacaksınız diyor.

Yayman, çocukların dışında  yaşlı insanlara da hürmetkar  davranıyor. Öncelikle onları dinliyor. Yaşlı insanların yanına gidiyor, onları dinliyor. Mlletvekili Yayman, bayanları da unutmuyor.  Konuşmasına başladığında bayanları da  vurguluyor, toplantı sonunda onların yanına giderek sorunları olup olmadığını  mutlaka soruyor.

Yayman ve ekibiyle  yolculuğumuz Gazeluşağı mahallesinde devam ediyor. Amanoslarda  barınan  PKK’lı teröristlerin  ağır darbe yediği   bölge  Gazeluşağı.   Amanosların terörden arındırılması ardından mahalleli daha rahat ve korkusuz yaşama başlamış. En önemli sorunları internet ve baraj   olarak dile getiriliyor.

Milletvekili Yayman, Yoluklar ve Gazeluşağına mutlaka  baraj yapılacağı  müjdesini  mahalleliyle  paylaşıyor.

2 kesime yapılacak baraj  bu bölge çiftçisini rahata erdirecek ve herkes  arazilerinde istediği ekimi yapabilecek duruma gelecekler.

İlk gün  saat 10.00da başlayan gezimiz akşam saat 19.00’ a kadar sürdü. Yayman ve ekibi,  Koruhöyük, Çınarbaşı, Sapanözü, Gazeluşağı ve Yeniyapan mahallelerinde  vatandaşları dinlediler.

Cumartesi günü ise, Deliçay, Dokuzevler, Yuvalı, Zeytinoba, Katranlık, Eğribucak, Yukarıbucak, Ece pınar ve Gülpınar mahalleleri ziyaret ettiler.

Yayman her gittiği yerde,  bir eksiğimiz varsa yanlışımız varsa bizi eleştirin, söyleyin ki biz de hatamız,  eksiğimiz varsa   onu öğrenelim, çözüm yaratalım ifadelerini kullandı. Her vatandaşın  belirttiği sorunları  sabırla dinlediler.

Gezilerimizin içinde Zeytinoba’yı  anlatamadan geçemeyeceğim. 650 yıllık koca çınar ağacı  adeta tarih yazıyor.   Çınar ağacının dalları büyük bir alanın gölgesini sağlıyor ve meydan olarak kullanılmasını sağlıyor.  Görülmesi gerektiğine inanıyorum.  Güzel bir mekan. Ancak yolculuğu biraz yorsa da tarihi çınar ağacının altında içilecek bir bardak çay tüm yorgunluğu alıyor.

Seçim zamanı olmadığı halde   Milletvekili Yayman,   bölgesindeki tüm vatandaşlarla bir araya  geliyor.  Seçimden seçime değil her daim vatandaşın yanında olduklarını belirtiyor.  Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş le  Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Sarı’yı  işaret ediyor ve her konuda  hizmet için  arayabileceklerini söylüyor.

Milletvekili  Hüseyin Yayman,  Çocuklarımızın geleceği için var güçleriyle çalıştıklarını söylüyor.

Doğru söz.. En önemli hizmet geleceğe yapılan yatırımdır.

Milletvekili Yayman, gelecek için çalışıyor. Hassa’nın Kara Mehmet’i de boş durmuyor. Vatandaşla kurduğu samimi diyaloğ  dikkat çekiyor. Sürekli halkın içinde.   Aktepe’ye kurduğu kapalı semt pazarı.  Merkezdeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırdı. Vatandaşın kışın soğuk ve yağmur, yazın ise  sıcaktan korunarak  Pazar alış verişi yapmasını sağlamış. Aktepe’deki eski belediye binasını  yıkarak buraya millet parkı yapacak.  Millet parkı Aktepe’ye ayrı bir güzellik kazandırır.  Belediye Başkanı  Kara Mehmet,  kilit taşı  fabrikasını satın alarak  kilit taşlarını  düşük maliyetle temin edecek.  Ortaya çıkan maliyet  farkıyla daha çok yola kilit taşı döşeyecek.  Kara  Mehmet, çınar ağaçlarını da sürekli sulatıyor. Her  yolculuğumda  arazös   çınar ağaçlarını   suluyor. Kısa  süre sonra karayoluna ayrı bir güzellik katacak.

Hassa Ak Partinin çiçeği burnunda başkanı Cafer Sarı  ilk kez başkan olarak  vatandaşların huzuruna çıkıyor.  Daha öncede siyasetle uğraşmış ama     sanki ısınma turu atıyor.  Gençliği,  çalışkanlığı, dinamikliği ile Ak Partiyi Hassa’da çok  ileriye taşıyacak güce  ve bilgiye sahip.

Yayman, Hassa’da güzel bir ekiple  hizmet  üretiyor.  Gözü arkada değil.   Hassa halkı da  bu üçlü kurmayı takdir etmeye başlamış.

Ehh. Çalışan, üreten, seven, sayan   kişi elbetteki karşılığını görür. Milletvekili Yayman ve ekibinin  Hassaya  son zamanlarda kazandırdığına bakarsak, bu sevgi hak edilmiş  olunur.

Ancak,  Hassa’nın kaderini değiştirecek  Tünel’i  herkes bekliyor, Milletvekili Yayman. Bu konuda   tüm Hataylı vekillerle güç birliği oluşturup, ilk kazmayı döneminde  vurdurmanı bekliyoruz.

Hassa Tüneli, bölge halkına verilecek en önemli  hizmettir.. Bu işi de becermek sana düşüyor. Şimdiden kolay gelsin, Yayman.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.