Covid-19’a karşı ozonla bağışıklık sisteminizi güçlendirin « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

30 Nisan 2024 - 20:16

Covid-19’a karşı ozonla bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Covid-19’a karşı ozonla bağışıklık sisteminizi güçlendirin
Son Güncelleme :

09 Aralık 2021 - 14:29

Özel Bilim Hastanesi Anestezi ve Reanimason Uzmanı Doktor Yaşar SÖĞÜT ozon tedavisinin koronavirüse karşı vücudun bağışık sistemini güçlendirdiğini ve koruyucu etkisi olduğunu açıkladı.

Son yıllarda; hastalıkların tedavisinde bilinen yöntemlere yardımcı olarak tercih edilen ozon tedavisi, hücre yenileme ve korona virüse karşı bağışıklık sitemini güçlendirmesi yönüyle aktif bir şekilde tedavilerde kullanılmaktadır. Özel Bilim Hastanesi Anestezi ve Reanimason Uzmanı Doktor Yaşar SÖĞÜT, “Koronavirüse karşı koruyucu anlamda ozon tedavisi çok etkili. Çünkü ozon immün sisteminde oksijenizasyonu artırıyor, bağışıklığı güçlendiriyor ve hücreleri yeniliyor. Ozon tedavisi koronavirüse karşı güçlü bir bağışıklık sistemi sağlıyor. Bu yüzden koronaya karşı bağışıklık sistemini ozonla güçlendirmek mümkün. Bununla birlikte; uyku kalitesini artırıyor. Bu yüzden uyku bozukluğu ve kronik yorgunluğu olan hastalara da şiddetle tavsiye ediyorum” dedi.

Covid-19 karşı ozon tedavisi

Covid-19’a karşı şu an da kesinleşmiş bir tedavinin olmadığını belirten Özel Bilim Hastanesi Anestezi ve Reanimason Uzmanı Doktor Yaşar SÖĞÜT, “Covid-19 karşı kişinin immün sistemi direnç mekanizması çok önemli. Sağlık çalışanları için bu olaydan itibaren dozlar ayarlandı. Hemen koruyucu dozda ozonlamalar başlandı. Sağlık çalışanın hastalığı alma oranı çok az. Çünkü bir kere ilk mukozadaki yani yüzümüz, ağzımız ve burnumuzdaki mukozadaki antikor sistemini arttırdığı için virüsü alırken ciddi bir bariyer oluşturmuş oluyor. Virüs vücuda girdikten sonra da hücresel immün sistemi çok arttırdığı için akciğer tutulumu çok az. Koronavirüsün en büyük ölüm nedenlerinden biri de küçük mikrovasküler trambüsler yani pıhtılar. Ozon bu pıhtıları azaltıyor. Bu yüzden ölüm oranlarını düşürüyor. Bu bağlamda ozon tedavisi, koronavirüse karşı koruyucu bir özelliği var. Virüsü aldıktan sonra zararlarını azaltmada da çok etkili. Çünkü hücreleriniz ozonla yenileniyor. Ozon tedavisi koronavirüsüne karşı güçlü bir bağışıklık sistemi sağlıyor. Bu yüzden koronaya karşı bağışıklık sistemini ozonla güçlendirmek mümkün” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.