UKOME EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI
BIST 100
12.945,02 -1,13%
DOLAR
44,1853 -0,02%
EURO
50,7359 0,48%
GRAM ALTIN
7.135,16 -0,01%
FAİZ
40,39 1,43%
GÜMÜŞ GRAM
113,49 -0,96%
BITCOIN
73.781,00 2,84%
GBP/TRY
58,7152 0,35%
EUR/USD
1,1477 0,53%
BRENT
102,53 -0,59%
ÇEYREK ALTIN
11.665,99 -0,01%
Hatay Parçalı Bulutlu
Hatay hava durumu
14 °

UKOME EKİM AYI TOPLANTISI YAPILDI

WhatsApp Image 2025-10-28 at 16.57.32

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2025 Yılı Ekim Ayı Toplantısı, Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda il genelini ilgilendiren gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Trafik düzeni, güvenliği ve ulaşım altyapısını geliştirmeye yönelik kararların öne çıktığı toplantıda, özellikle deprem sonrası yapılacak altyapı çalışmaları ve yeni güzergâh düzenlemeleri dikkat çekti.

Asi Nehri Islah Çalışması Nedeniyle Cadde Trafiğe Kapanacak

“Hatay Asi Nehri Taşkın Koruma” işi kapsamında Asi Nehri’nde yapılacak 8170 metrelik çift taraflı ıslah çalışması nedeniyle, İstiklal Caddesi’nin İzzet Güçlü Caddesi ile kesişiminden başlayarak Bekir Karabacak Köprüsü’ne kadar olan kısımda, zemin iyileştirme süresince trafiğin kapatılması kararı alındı.

Şehirler Arası Servis Taşımacılığına Onay Düzenlemesi

Servis taşımacılığı kapsamında S (öğrenci) ve C (personel) plakalı araçlara şehirler arası taşıma yapabilmeleri için yeni bir düzenleme getirildi. İlgili bakanlık tarafından D4 (S) Yetki Belgesi iptal edilerek yerine ''S Türü Yetki, Belgesi '' getirildi. Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından onaylanacak güzergâh izin belgeleriyle, Hatay'dan başka illere yapılacak personel ve öğrenci taşımacılığı yasal çerçevede gerçekleştirilebilecek. Diğer illerden gelen talepler içinse karşı ildeki yetkili birim onayı ve gerekli evrakların ibrazı şartı aranacak.

Sinyalizasyon ve Yeni Güzergâh Düzenlemeleri

İskenderun Yunus Emre Mahallesi 277. Sokak ile Şehit Er Ebubekir Gökalp Caddesi ve 312/1 Sokak kesişimindeki kavşağa sinyalizasyon tesisi kurulması talebi kabul edildi.

Erzin’de SS 14 No.lu Kooperatifi’n sunduğu Erzin-Kuyuluk hattının, yeni açılan Erzin Anadolu Lisesi ve Fatih Ortaokuluna kadar uzatılması kararı alındı.

Kırsal Mahallelere Ulaşım Müjdesi

Yayladağı, Kırıkhan ve Arsuz ilçelerine bağlı bazı kırsal mahallelerde toplu ulaşım hizmetinin bulunmadığı belirlenerek mahallelere yönelik yeni güzergahların planlanması kararı alındı.

Kırıkhan’da Hız Sınırı Düzenlemesi

Kırıkhan-Kurtlusoğuksu Mahallesi yolunda trafik güvenliğini sağlamak amacıyla, güzergâhta 50 km/sa hız sınırlaması getirilmesi talebi de kabul edilerek uygulamaya alınacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?