AYHAN YAVUZ “İSLAM DÜNYASININ VE MISIR’IN BAŞI SAĞOLSUN” « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

25 Nisan 2024 - 08:08

AYHAN YAVUZ “İSLAM DÜNYASININ VE MISIR’IN BAŞI SAĞOLSUN”

AYHAN YAVUZ “İSLAM DÜNYASININ VE MISIR’IN BAŞI SAĞOLSUN”
Son Güncelleme :

19 Haziran 2019 - 8:31

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Mısır’ı n demokratik seçimlerle göreve gelmiş ve darbe sonucu 6 yıldır zindanlarda tutulan Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Şehit olmasıyla ilgili basın açıklaması yayınladı.

Başkan YAVUZ Mesajında; “Mısır halkının ve İslam Ümmeti’nin başı sağolsun. Mekânı cennet, makamı âli olsun diye sözlerine başlayan başkan Yavuz şöyle devam etti. Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muham med Mursi Şehadet şerbeti ile zindanlardan aydınlığa gitmiştir. Dünyanın neresinde olursa olsun demokratik seçimlerle göreve gelmiş devlet başkanlarının darbelerle görevden alınmasına şiddet le karşı çıkıyor ve kınıyorum. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki İslam dünyası artık uyanmalı, dünya ülkelerine baktığımız zaman sadece Müslüman kardeşlerimiz katledilmekte, zulüm görmektedir. Ne yazıktır ki bazı İslam ülkelerinin Müslüman katliamlarına sessiz kalmalarına da bir anlam veremiyorum. Zulme karşı sessiz kalan İslam Ülkeleri, yaradılış gayemizden, İmanın 6 şartından, İslam’ın 5 şartından uzak bir tutum sergilemektedir. Oysa Allah (c.c.) Kuran-ı Kerimde “ Ey iman edenler, eğer imana karşı inkârı se- vip-tercih ediyorlarsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi veliler edinmeyin. Sizden kim on ları veli edinirse, işte bunlar zulmeden kimselerdir.(Tevbe Suresi, 23. Ayet) ve buna benzer birçok ayetler vardır. Ayrıca yine Cenab-ı Zül Ce lal Zulmeden Zalimlerdendir” buyurmuştur. Artık İslam ülkelerinin bir an önce kendilerine gelmeleri gerekmektedir. Bu vesile ile bir kez daha Mısır halkına ve İslam Ümmeti’ne başsağlığı, İslam Şehidimiz Muhammed Mursi’ye Allah’tan (c.c.) Rahmet diliyorum.” Dedi.(Haber Merkezi)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.