30 AĞUSTOS, TÜRK MİLLETİNİN YAZDIĞI KAHRAMANLIK DESTANIDIR « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

24 Nisan 2024 - 14:38

30 AĞUSTOS, TÜRK MİLLETİNİN YAZDIĞI KAHRAMANLIK DESTANIDIR

30 AĞUSTOS, TÜRK MİLLETİNİN YAZDIĞI KAHRAMANLIK DESTANIDIR
Son Güncelleme :

29 Ağustos 2019 - 17:33

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu; 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yeloğlu yayımladığı mesajında; “1922 yılı 30 Ağustos’unda Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşımızı kahramanlıkla taçlandıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 97’nci yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Kahraman Türk ordusu, binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen köklü gelenekleri, milli manevi ve mesleki değerleriyle en zor zamanlarda nasıl ki vatanını ve milletini koruma azmiyle hareket ettiyse bugün de aynı azim ve kararlılıkla faaliyetlerini sürdürmektedir. Milletimiz sadece bağımsızlık mücadelesi vermemiş, bağımsızlığın nasıl kazanılacağını da göstermiştir. Vatanı için her türlü yoklukla savaşan atalarımız, yüreğindeki inanç ve azimle kazanmıştır. Bugün bizlere düşen her türlü imkansızlıkla başa çıkmayı bilen bir milletin evlatları olarak, gencimizle, yaşlımızla, kadınımızla ve erkeğimizle öncelikle eğitim ordumuzu güçlendirmek, Büyük Önderimizin çağdaşlık yolunda belirlediği hedef doğrultusunda ilerlemek ve tüm dünyaya bilimin ışığında gücümüzü göstermektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yeloğlu açıklamasının devamında; “Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Milletimiz bu gücünü, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasimizi yıkmaya yönelik hain darbe girişiminin çökertilmesinde bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Milletimize boyun eğdiremeyenler, şimdi de ekonomik saldırılarla işgal girişimlerini hızlandırarak devam etmektedir. Ekonomik uygulamalara halkımızın vereceği desteğin her şeyden önemli olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Milletimizin birliğini, dirliğini bozmak isteyenler hiçbir zaman amaçlarını gerçekleştiremeyeceklerdir. Bir milleti, halkı kaynaştırmanın, birlik-beraberlik içinde tutabilmenin önemi çok büyüktür. Devletimiz ve milletimizin milli iradeye, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne ve kamu düzeninin korunmasına sahip çıkma süreci devam etmektedir. Bizler, dünyaya bakışını kin ve nefretle değil her zaman dayanışma ve kardeşlik temelinde şekillendiren bir milletin temsilcileriyiz.” Dedi.

Başkan Yeloğlu, güvenlik güçlerinin değerli mensupları ile aile fertlerinin, kahraman gazilerin, şehit ve gazilerin değerli yakınlarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutlayarak sağlık, başarı ve esenlikler diledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.