KIRIKHAN’DAN 10 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİSİ “ BİR TUTAM MUTLULUK” PROJESİYLE DÜNYAYA UMUT OLDU « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

16 Nisan 2024 - 21:18

KIRIKHAN’DAN 10 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİSİ “ BİR TUTAM MUTLULUK” PROJESİYLE DÜNYAYA UMUT OLDU

KIRIKHAN’DAN 10 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİSİ “ BİR TUTAM MUTLULUK” PROJESİYLE DÜNYAYA UMUT OLDU
Son Güncelleme :

05 Kasım 2019 - 8:26

Kırıkhan Ertuğrul Gazi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfında öğrenim gören 10 öğrenci, “Bir Tutam Mutluluk” projesiyle Türkiye’ye ve dünyaya umut oldu.        Ertuğrul Gazi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri nin 2018 2019 Eğitim Öğretim yılında etwinning sistemi üzerinden hayata geçirmiş ol dukları 10 proje; Türkiye genelinde çeşitli illerde bulunan okullar ve yurt dışında 13 ül ke ile 46 şehirde bulunan okullarda hem normal gelişim gösteren hem de özel eğitim gerektiren öğrenciler ile paylaşılmasıyla ve ortak yapılan proje çalışmaları büyük takdir aldı.

Özel eğitim gerektiren öğrencilerin normal akranlarıyla bütünleştirilmesi ve kaynaştırılması ad na yapılan hem ulusal hem de uluslararası bu önemli projelerle; Çocukların mutlu olması, Toplumla kaynaşmaları Toplumda farkındalık sağlanması ve Başarılı olduklarının hissettirilmesi amaçlandı

Umut projelerinin mimarları olan Okul müdürü Emrullah Şahin ile Öğretmenler Burcu Arslan ve Aygün Başar, eksik olan materyalleri kendileri karşılayıp, manevi olarak da öğrencileriyle büyük bir sevgi bağı oluşturdular.

“Tohumlar Ellerinde Can Bulsun” proje si ile öğrencilere doğa sevgi si aşılanıp, çevre bilinçlerini oluşturup, tohumların önemi anlatılarak, sorumluluk davranışları kazandırılmak sureti le geri dönüşüme katkıda bulunulup öğrencilere sorumluluk bilinci başarıyla aşılandı. Diğer projeler kapsamında ise, İşaret dilini öğrencilere anlatıp kavratmak ve paylaş ma duygusunu kazandırmak hedeflenerek başarılı neticeler alındı.

Mutluluğun temeli sevgi ile başarılı projelere imza atan okul müdürü ve öğretmenleri; “2023 Eğitim Vizyonuyla Güçlü Yarınlara” projeleri ile milli eğitimin hedeflediği amaçları hayata geçirip, bununla birlikte ders ka zanımları doğrultusunda 8 adet projeyi de başarıyla gerçekleştirdiler. Bu projelerin başarılı olmasıyla birlikte Öğrenciler öğrenirken eğlenirken, hedeflenen projeler ise başarıyla öğrencilere kazandırılmış oldu. Bununla birlikte; Geri dönüşümle bir eser kalsın.

Where are the seeds?, Bilinçli internet kullanımı, Hayatımızdaki matematik, Kaynaştıralım engelleri aşalım, Kitabın izinde çocuklar sahnede isimli proje ile Rukiye Türeyen adlı yazarımızın kitabındaki skeçleri tiyatro ile canlandırarak sosyal sorumluluk projesi, Kodla öğren ve Gelişen, değişen teknolojiye uyum sağlayarak ders kazanımları kapsamında yapılan etwinning projeleri başarıyla gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul müdürü Emrullah Şahin;“Özel Eği tim sınıfımızın hem coğrafi konumu hem de kısıtlı imkânlarına rağmen öğretmenlerimiz ve küçük yavrularımızla büyük projelere imza attık. Hayata geçirmiş olduğumuz 10 projeyi 13 Ülkeden 46 şehir, ülkemizde bulunan İl ve bütün ilçelerdeki özel eğitim sınıfları ve normal gelişim gösteren öğrencilerimiz le paylaşıp ortak projelerde birlikte çalıştık. İnanıyorum ki, kısıtlı imkânlarımız genişletildiği, projelerimiz maddi ve manevi olarak destek bulduğu zaman sınıfımız ve öğrencilerimiz 13 ülke sınırını aşarak tüm dünyada yankı bulacaktır. Birçok imkânsızlıklara rağmen büyük bir özveri ve gayretle sevgilerini katıp eğitim veren değerli hocalarım Burcu Arslan ve Aygün Başar’a, özel eğitim sınıfımıza maddi ve manevi destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.