Kırıkhan’da Ulu Önder Atatürk Saygıyla Anıldı « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

16 Nisan 2024 - 19:16

Kırıkhan’da Ulu Önder Atatürk Saygıyla Anıldı

Kırıkhan’da Ulu Önder Atatürk Saygıyla Anıldı
Son Güncelleme :

11 Kasım 2019 - 8:19

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 81. yılında tüm yurtta olduğu gibi Kırıkhan’da da düzenlenen törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan ilk tören de Atatürk’ün ölüm saati olan saat 09.05’de sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Törene Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı P.Bnb. Hakan Çınar, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Askeri ve Mülki Erkan, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Siyasi PartilerinTemsilcileri, Gaziler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliğinin 2.ci bölümü ise Hurşit Uzel İHO’da gerçekleş tirildi. Buradaki program Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarıyla, şehit ve gazilerimizin anısına 2 dakikalık Saygı Duruşu yapılması ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Buradaki etkinlik öğrenciler tarafından çeşitli gösterilerin yapılmasıyla sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.