ÇİFTÇİLER“ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LA TÜRKİYE’NİN 572 YILLIK ENERJİ İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR” « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

25 Nisan 2024 - 22:15

ÇİFTÇİLER“ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LA TÜRKİYE’NİN 572 YILLIK ENERJİ İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR”

ÇİFTÇİLER“ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’LA TÜRKİYE’NİN 572 YILLIK  ENERJİ İHTİYACI GARANTİ ALTINA ALINIYOR”
Son Güncelleme :

23 Haziran 2020 - 10:04

Kırıkhan’ın sevilen ve sayılan simalarından biri olan Ali Çiftçiler Dışişleri, Hazine ve Maliye Bakanları, MİT Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsünün Libya ziyaretleri ve Mavi Vatan’la ilgili son yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yaptı. Çiftciler Açıklamasında; “ Değerli hemşerilerim. Yeni kurulacak olan Dünya düzeninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Dünya Ülkesi Türkiye olma yolunda emin adımlarla ilerler iken bir yandan da Doğu Akdeniz’de ki Doğalgaz rezervleri ile ilgili Libya politikalarımız büyük Türkiye olma hedefimizin tescili anlamı taşımaktadır.Libya ile yapmış olduğumuz Deniz Yetki alanları ve askeri anlaşmalarımız ile Doğu Akdeniz’de ki Doğalgaz rezervleri ile ilgili oy nanan büyük oyunları bozmuştuk. Libya anlaşması ile Türkiye’den onay almadan diğer uluslar arası aktörler arama faaliyetleri yapamaz, Doğalgaz nakil hattı kuramaz.Bilindiği üzere Doğu Akdeniz’de, Türkiye’nin 572 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak 3 trilyon dolarlık doğalgaz rezervleri bulunmakta. Daha önce Libya ile yaptığımız anlaşmalar ışığında geçtiğimiz haf ta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcümüz İbrahim Kalın ile birlikte Libya’ya çok önemli ziyaret gerçekleştirdik.Bu tarihi ziyaretle “Libya’ya, Libya ‘nın meşru yönetimine olan desteğimizi güçlü bir şekilde hem kendilerine vurgulamış hem de tüm dünyaya göstermiş olduk.Hatta Fransız basını Libya’da ki gelişmeleri dünyaya duyururken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısını ya zıp haberlerinde; “ Libya’nın Sultanı Erdoğan. Başkan Erdoğan, Trablus’ta sağlamış olduğu desteklerle General Hafter’e büyük kayıplar yaşattı ve Libya’da ki durumu tersine çevirdi. Ankara’nın güçlü adamı, koronavirüs karşısında kayda değer bir başarı sağladıktan sonra, Doğu Akdeniz’de de başarılı oldu” ifadelerine yer vererek Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin başarısını dünyaya ilan etmiş oldular. Değerli hemşerilerim. Aziz Milletimizin, sizlerin, bizlerin kısaca hepimizin birlik, beraberlik, azim ve inançla Dünya Liderimize desteğimizi vermeye devam edelim ki 18 yılda olduğu gibi yeni kurulan Dün ya düzeninde Dünya Ülkesi Türkiye’nin ömrü ilelebet payidar kalsın.Bir olalım, İri olalım, Diri olalım, Hep birlikte Büyük Türkiye olalım.” Dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.