KARATAŞ”YARDIMLARIMIZI ESİRGEMEYELİM” « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

25 Nisan 2024 - 12:07

KARATAŞ”YARDIMLARIMIZI ESİRGEMEYELİM”

KARATAŞ”YARDIMLARIMIZI ESİRGEMEYELİM”
Son Güncelleme :

03 Aralık 2020 - 16:18

  Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi müdürü Sait Karataş, özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin insanlık görevi olmalıdır dedi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kırıkhan da 15 yıldır hizmet veren Özel İlk Gülümse Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu ve müdürü olan Sait KARATAŞ yaptığı basın açıklamasında:

Birleşmiş Milletler tarafından özel gereksinimli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımının sağlanması yönünde çalışmalar yürütülmüştür. Özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekebilmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık tarihini “Uluslararası Engelliler Günü” ilan etmiştir.

Ülkemizde 3 Aralık tarihinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek “fırsat eşitliği sağlanması”, “farklılıklara saygı gösterilmesi”, “eğitim, sağlık, teknoloji ve bilgiye erişim” ve “mekânsal erişimde” kolaylık sağlanmasının önemine dair TOPLUMSAL FARKINDALIK oluşturulması amaçlanmıştır.

Yaşadığımız pandemi nedeniyle ne yazık ki bu yıl ülke çapında farkındalık etkinlikleri düzenleyemesek de “özel gereksinim hali” birey ve ailesi için tahayyül dahi edilmesi zor koşulları barındırmaktadır. Onların yaşadığı sorunlarla baş edebilmelerinde birey ve toplum bazında sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle yıl boyunca hayatın her alanında onların yaşamlarını kolaylaştırmak için toplum olarak seferber olabilirsek bu anlamlı günün önemini yerine getirmiş oluruz dedi.   

Eğitimci ve aynı zamanda sosyolog olan Sait Karataş basın açıklamasının devamında, ülkemizde yaşanan yoğun pandemi koşullarında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak sadece Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri yüz yüze eğitim hizmeti sunmaya devam etmektedir. Hizmet sunumumuzun bire bir eğitim şeklinde olması ve kapanmamız durumunda öğrencilerimizde anlamlı gerilemeler olmasından dolayı yoğun tedbirler kapsamında hizmet sunmaya devam ediyoruz. Toplumumuzun koronavirüs tedbirlerine uymaları dahi özel gereksinimli bireylerin yaşantısına dokunacaktır dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.