MAYDANOZ ÜRETİMİNDE 1. SIRADAYIZ « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

25 Nisan 2024 - 03:33

MAYDANOZ ÜRETİMİNDE 1. SIRADAYIZ

MAYDANOZ ÜRETİMİNDE 1. SIRADAYIZ
Son Güncelleme :

21 Şubat 2022 - 8:14

Tarım ve Orman il Müdürü Ergün Çolakoğlu, Samandağ’da gerçekleştirilen maydanoz hasadına katıldı.

Mağaracık Mahallesinde üreticiler ile bir araya gelen Çolakoğlu, “Ülkemiz maydanoz üretiminin yaklaşık yüz de 55’inin Hatay ‘da gerçekleştirildiğini söyledi. İlimizin Maydanoz üretiminde Türkiye’de birinci sırada olduğunu belirten Çolakoğlu, “ Samandağ İlçemiz, 4 bin 400 dekar alan ile İlimiz genelinde gerçekleştirilen üretimin yüzde 11’ini karşılayarak 2.sırada yer almaktadır.

Maydanoz, Samandağ İlçemiz için önemli bir geçim kaynağıdır. Maydanoz üretim alanı ilimizde her geçen yıl tedricen artmaktadır. Geçen yıl yüzde 6’lık bir artış gerçekleşmiş olup, bu yıl 41 bin dekar alanda 62 bin tona yakın üretim beklenmektedir. Ülkemizde üretimi yapılan Maydanozun büyük bir kısmı yurt içinde tüketilmekte olup ihracatı da yapılmaktadır. Özellikle Romanya, Macaristan, Bulgaristan, Moldova, Rus ya, Ukrayna ve Körfez Ülkelerine ihraç edilmektedir.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.