Hatay Kapya biber üretiminde Çanakkale, Manisa, Samsun, Şanlıurfa ve Kilis’ ten sonra 6.sırada yer alıyor
Hatay Tarım Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Bohşin Mahallesi’nde biber üreticileri ile hasat durumu değerlendirmesi yaptı. Çiftçi Şenet Kızılay’ın yetiştirdiği 100 dekarlık kapya biber tarlasında incelemelerde bulunan İl Müdür Ergün Çolakoğlu, son yıllarda ülkemizde yıldan yıla üretimi artan Kapya biberin Hatay’da da artan bir ivme ile üretildiğini hatırlatarak “Hatay ili Kapya biber üretiminde Çanakkale, Manisa, Samsun, Şanlıurfa ve Kilis’ten sonra 6.sırada yer almaktadır. İlimizde 26.500 dekar alanda 60 bin tona yakın kapya biber üretimi yapılmaktadır. Dekara 2.200 kg verim alınmaktadır. İlimizde küçüklü büyüklü yaklaşık olarak 42 adet salça fabrikası bulunmaktadır. Buralarda üretilen salçalar yurt içi ve yurt dışına ihraç edilerek değerlendirilmektedir. Hatay’da yetiştirilen kırmızı biberlerden elde edilen salçanın rengi ve aroması çok beğenilmekte ve tercih edilmektedir. Farklı ürün desenlerinin yer aldığı Hatay’da üreticilerin yoğun emekle üretimini yaptığı kapya biberin hasadı haziran ayından ekim ayına kadar sürmektedir” dedi.