Aromasıyla meşhur Kırıkhan kavununda hasat başladı « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

26 Nisan 2024 - 21:46

Aromasıyla meşhur Kırıkhan kavununda hasat başladı

Aromasıyla meşhur Kırıkhan kavununda hasat başladı
Son Güncelleme :

22 Haziran 2019 - 23:27

Kırıkhan’da  hasadına başlanılan kavun, aroması ile en çok tercih edilen kavunlar arasında yer alıyor.

Türkiye’nin birçok bölgesine gönderilen, rengi, tadı ve kokusu ile meşhur olan Kırıkhan kavununun hasadı başladı.

Kavun üreticisi Ali Bahur yaptığı açıklamada, kavun sezonunun başladığını belirterek, “İstanbul, Amasya, Aksaray, Mersin ve İzmir’e yurtdışı olarak da Romanya ve Bulgaristan’a kavun gönderiyoruz” dedi.

Kırıkhan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik ise yaptığı açıklamada, Kırıkhan’da 20 bin 649 dekar alanda kavun üretildiğini belirterek, “Bu yıl yağışların bol olması nedeniyle iyi bir kış geçirdik. Kavunda verim şu an düşük ancak kavun kalitesi geçmiş yıllardan yüksek” diye konuştu.

Kırıkhan kavununun renk, tat ve aromasının diğer kavunlardan çok farklı olduğunu söyleyen Çelik, kavun hasadının temmuz ayı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.