Bayramlık kömbe telaşı başladı « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

25 Nisan 2024 - 19:47

Bayramlık kömbe telaşı başladı

Bayramlık kömbe telaşı başladı
Son Güncelleme :

10 Mayıs 2020 - 20:12

Hatay’da, Ramazan Bayramı yaklaşırken ikramlık kömbe telaşı başladı.

Kadınlar, evlerinde hazırladıkları kömbeleri pişirmek için fırınlarda sıra alıyor. Fırınlar aşırı yoğunluktan kimi zaman ihtiyaca cevap veremezken kimi zaman da ekmek yapmayı erteleyip kömbe pişiriyor.

Her ailenin en az 10 kilo kömbe yaptığı Hatay’da kadınlar bu zahmetli işi komşularının ve akrabalarının yardımıyla yürütüyor.

Kadınlar iftardan sonra sahura kadar kömbe yaparken, fırınlar da 24 saat kömbe pişiriyor.

Una, susam, çörek otu, tahin, süt ve yağ karıştırılarak hazırlanan bayram kömbesi, bölgede yaşayanların en gözde bayram tatlıları arasında yer alıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.