HATAY GASTRONOMİ EVİ AŞÇILIK OKULU BAŞLADI « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

25 Nisan 2024 - 17:41

HATAY GASTRONOMİ EVİ AŞÇILIK OKULU BAŞLADI

HATAY GASTRONOMİ EVİ AŞÇILIK OKULU BAŞLADI
Son Güncelleme :

03 Mart 2021 - 8:59

Hatay Büyükşehir Beledi ye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Sa vaş UNESCO Hatay Gastro nomi Evi’nde eğitim görecek Aşçılık Okulu öğrencileri ile bir araya geldi. Yaklaşık 200 aday arasından seçilen 10 öğrenci, 4 ay sürecek eğitimin sonunda Hatay mutfağının zenginliği ni ve inceliklerini öğrenme fır satı bulacak. AŞÇILIK OKULU’NDA HEM TEORİK HEM PRATİK EĞİTİMLER VERİLECEK Konya’dan Denizli’ye, Kara bük’ten Eskişehir’e kadar farklı üniversitelerin gastronomi ve aşçılık bölümlerinde okuyan öğrenciler, Hatay Gastronomi Evi Aşçılık Okulu’nda mesleki ve kişisel gelişimleri için hem teorik hem pratik eğitim alacak. LÜTFÜ SAVAŞ: “ OKYANUSA BİR TAŞ ATTIK VE TAŞIN ETKİSİNİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ” Aşçılık Okulu öğrencileri ile buluşan ve Hatay’ın gastronomideki atılımlarını genç aşçılarla paylaşan Lütfü Sa vaş, “Burada eğitim alan ar kadaşlarımızın Gastronomi Şehri unvanına sahip mutfağımızı en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Mutfağımızın tanıtımı için yaptığımız bu çalışmalar Gastro nomi Akademisi ile devam edecek. Okyanusa bir taş at tık ve bu taşın etkisini arttırmak için çabalıyoruz. Tarih, kültür, medeniyet ve daha ni ce alanda önemli değerlere sahibiz. Bu değerleri ileri taşımak için var gücümüzle ça lışacağız” ifadelerini kullandı. Hatay Gastronomi Evi’nin kurulmasında büyük pay sahibi olan Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay’ın tanıtımına katkı sunmak için çaba harcamaya devam edeceğini açıkladı. NAZAN SAVAŞ: “HATAY’IN KALKINMASI İÇİN ATTIĞIMIZ ADIMLARIN DEVAMI GELECEK” Eğitimlerin 10 kişi ile sınırlı tutulma sebebinin kursların verileceği alanın kapasitesi ile ilgili olduğunu söyleyen Savaş, “Halk Eğitim Merkezi desteği ile açtığımız eğitimi, 10 kişi ile sınırlı tutmak zorunda kaldık. Diğer 190 arkadaşımızın yetenekli oldu ğundan kuşkumuz yok. Hatay’ın kalkınması için attığımız adımların devamı gele cek. Eğitim alacak tüm arkadaşlara başarılar dilerim” dedi. Hatay Gastronomi Evi yöneticisi İpek Aslan Aşçılık Okulu’nun detaylarını açıkladı. Yaklaşık 200 adayın kursla ra başvurduğunu ifade eden Aslan, “Bugün Aşçılık Okulu’muzun startını veriyoruz. 200’e yakın başvuru yapıldı ve tüm başvurular detaylıca ve titizlikle incelendi. Burada ki 10 genç arkadaşımız bizimle birlikte yol alacak. Arkadaşlarımız teorik ve pratik eğitimlerin yanında iletişim becerilerinin gelişimine yönelik eğitimler de alacak” dedi. EĞİTİM ALACAK ÖĞRENCİLERİN KENDİNE GÜVENİ TAM Titizlikle yapılan görüşme ve mülakatlar sonucu 4 ay sürecek eğitimi almaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Aşçılık Bölümü 2.sınıf öğrencisi Cem Sabahoğlu, kendilerine inananların emek lerini boşa çıkarmayacaklarını ifade etti. ÖĞRENCİLER HATAY MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITACAK Pamukkale Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğren cisi Ece Güler, “Hataylı olduğumuz için çok şanlıyız. Bu kurs bize çok şey katacak. Burada alacağımız eğitimlerle kendimizi geliştirecek ve mutfağımızı dünyaya tanıtacağız” dedi. Kendisi de Gaziantep Üniversitesi’nden mezun olan Hatay Gastronomi Evi mutfak şefi Süleyman Demirel, yeni aşçılar yetiştirmek istediklerini ifade etti. Demirel, “Mutfağımızı herkese tanıtmak istiyoruz. Aşçı adayı arkadaşlarımızın mesleki ufuklarını elimizden geldiğince genişletmeye çalışa cağız. Hepsine başarılar diliyorum” dedi. BAŞKAN SAVAŞ’TAN AŞÇI ADAYLARINA ANLAMLI HEDİYE Başkan Lütfü Savaş ve Nazan Savaş, keyifli ve anlamlı buluşmanın sonunda 10 aşçı adayına eğitimler sırasında kullanacakları önlüklerini takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.