HATAYLI KADINLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

26 Nisan 2024 - 17:09

HATAYLI KADINLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ

HATAYLI KADINLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
Son Güncelleme :

09 Eylül 2021 - 8:26

Yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri misafirleriy le buluşturan UNESCO Ha tay Gastronomi Evi, sürk yapım atölyesine ev sahipliği yaptı. Atölyeye Prof. Dr. Nazan Savaş, Diş Hekimi ve Cam Sanatçısı Şadi Asfuroğlu ve farklı meslek gruplarından birçok Hataylı kadın katıldı. Gastronomi Evi Şefi Süleyman Demirel, aşçılar Hatice Oral ve Sevcan Aksu eşliğinde başlayan atölyede Hataylı kadınlar sürkün yapım aşamalarının inceliklerini öğrendi. Konuklar, sürk yapımı sırasında keyifli vakit geçirdi. Asfuroğlu, Hatay’a özgü sürkün yurt dışında da ciddi talep gördüğünü ifade ederek sürkün insan sağlığına olan faydalarını anlattı. “HATAY’IN LEZZETLERİNİ HERKESİN ÖĞRENMESİNİ İSTİYORUZ” Atölyede düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Nazan Savaş, “Gastronomi Evi’ne yemek amacıyla gelen misafirlerimizin ve şehrimize gelenlerin burada yöresel lezzetlerimizi öğrenmesini istiyoruz. O konular hakkında bilgi edinmeleri bizim için önemli. Hatay halkı olarak paylaşmayı çok severiz. Gastronomi Evi’nin amacı hiçbir yöreyi ötelemeden her yörenin lezzetini burada misafirlere tattırmak” dedi. Atölyenin konuklarında Psikolojik Danışman Merve Küb ra Aksoy, “Bu atölye sayesinde bu güzel lezzetleri öğreniyoruz. Yediğim her şey kusursuz. Çok güleryüzlü bir ortam var. Profesyonel bir hizmet veriliyor. Atölyede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.