HBB HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BIST 100
13.501,55 -1,36%
DOLAR
47,4154 0,06%
EURO
54,3962 0,05%
GRAM ALTIN
6.156,80 -0,66%
FAİZ
41,99 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
87,35 -0,58%
BITCOIN
63.925,00 0,76%
GBP/TRY
63,3865 -0,02%
EUR/USD
1,1446 -0,18%
BRENT
92,84 2,31%
ÇEYREK ALTIN
10.066,36 -0,66%
Hatay Açık
Hatay hava durumu
30 °
  • ANASAYFA
  • HATAY
  • HBB HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HBB HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

WhatsApp Image 2026-06-12 at 14.36.52

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Antakya ilçesi Kisecik Yerleşkesi’nde bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlığında yapılan toplantıda, gündem ve gündem dışı olmak üzere toplam 36 madde görüşüldü.

Sınav Günü Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım

Ulaşım Dairesi Başkanlığının teklifi kapsamında, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında öğrenim gören ve sınava girecek öğrencilerin sınav giriş belgelerini ibraz etmeleri halinde sınav günü Hatay Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerden ücretsiz yararlanmalarına karar verildi.

Belen'deki Mesire Alanı İşletmeye Devredilecek

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklifi doğrultusunda, Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi’nde bulunan alanın piknik ve mesire alanı olarak kullanılmak üzere Hatay İmar Sanayi A.Ş.'ye 10 yıl süreyle işletme hakkının devredilmesi kabul edildi.

Mecliste ayrıca, belediye mülkiyetinde veya tasarrufu altında bulunan taşınmazların alınması, takası, devri, tahsisi, kiralanması ve kiraya verilmesi gibi işlemlerin yürütülmesi konusunda Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'e yetki verilmesi yönündeki teklif de kabul edildi.

Bolu Heyetinden Hatay'a Teşekkür

Meclis toplantısına onursal misafir olarak katılan Bolu İl Genel Meclisi Başkanı ve Bolu Meclis üyeleri, 6 Şubat depremlerinde Hatay’ın büyük bir felaket yaşadığını belirterek, “Siz bu acıyı yaşadınız, biz de yüreğimizde hissettik. Deprem sonrası hasar tespit çalışmaları için Hatay’a geldik ve süreci yakından takip ettik.” dedi.

Hatay’daki çalışmalara dikkat çeken Meclis Başkanı, “Başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk olmak üzere emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Misafirperverlikleri için de ayrıca teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından, bir sonraki Meclis toplantısının 9 Temmuz Perşembe günü saat 14.00’da Antakya ilçesi HBB Kisecik Yerleşkesi A Blok’ta bulunan Meclis Salonu’nda yapılmasına karar verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

marmaris escortholiganbetJojobetHoliganbet girişf1casinocratosroyalbetjojobetcasibommatbetCasibombetciograndpashabetcasibomGrandpashabetgrandpashabet