Kırıkhan Olay Gazetesi

YEMEK YARIŞMASINDA, LEZZET ŞOVU YAŞANDI

YEMEK YARIŞMASINDA, LEZZET ŞOVU YAŞANDI
08 Ekim 2019 - 8:12

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından gastronomi dalına dâhil edilen Hatay’da yemek yarışması düzenlendi. Hatay Profesyonel Aşçılar ve Şefler Derneği Palladium AVM Antakya ve BOSCH Hatay Bölge Bayi işbirliği ve İbrahim Kaşdaş’ın sunumlarıyla, düzenlenen yemek yarışmasına 3’ü erkek 45 yarışmacı katıldı. Oruk, köfte, öcce , şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur ve kabak borani gibi yüzlerce çeşit yemeği yaparak juriye sunan, yarışmacılar gerek lezzette gerekse sunumda hünerlerini sergiledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, aşçılık okulu öğrencileri de yer aldı. Hatay Profosyonel Aşçılar ve Şefler Derneği başkanı Celil Erkan, Hatay’da 6. gastronomi etkinlikleri kapsamın da düzenlediklerini yarışma ya ev hanımları, lise ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Yarışmada lezzet ve sunuma göre puan verildiğini söyleyen Erkan, konuşmasının devamında ise Bu yarış manınamacı gastronomi şehri Hatay’ın yurtiçi ve yurtdışında tanıtımlarına destek olmaktır. İlerleyen tarihlerde yapacağımız gastronomi festivaline hazırlık olarak da yap tığımızı yarışmaları artarak devam ettireceğiz.” Dedi. Yarışmada şıhıl mahşi yemeğini yaptığını belirten Şehit Ahmet Benli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Raife Nur ise, yarışmaya ilk defa katıldığını ve aşçılık alanında kendini geliştirmek için düzenlenen yarışmalara katılmaya devam edeceğini söyledi. Yemek yapmanın kendisi için bir hobi olduğunu söyleyen Ali Köroğlu da, yarışma ya katılmasındaki asıl amacın kentin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Yarışmanın sonunda, birinci olan Esen Çoban’a 1.000 TL, ikinci olan Eda Nur Sekman’e 750 TL, üçüncü olan Oya Hezer’e 500 TL para ödülü verilirken, dördüncü olan yarışmacı Fatma Hallum’a ise BOSCH marka küçük ev aleti hediye edildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.