Derviş pirincinde hasat başladı « Kırıkhan Olay Gazetesi-Hatay'da Hızlı doğru tarafsız haberciliğin merkezi

25 Nisan 2024 - 20:09

Derviş pirincinde hasat başladı

Derviş pirincinde  hasat başladı
Son Güncelleme :

08 Kasım 2021 - 17:50

Hassa’da ilaç, organik olarak yetiştirilen, kendine has renk, aroma ve lezzete sahip “Derviş pirinci”nde hasat başladı.

Hassa’da ata tohumundan organik olarak yetiştirilen Derviş pirinci hasat sonrası kuruması için yaklaşık bir hafta süreyle uygun bir araziye serilen çeltiklerin sık sık karıştırılarak kuruması sağlanarak elde ediliyor. Tamamen kuruduktan sonra çeltikler fabrikada tüketime hazır hale getiriliyor.

Kentte ata tohumundan Derviş pirinci yetiştiren Fatih Culha, “Derviş pirinci dünyada sadece bu bölgede yetişen kendi tohumumuzu alıp tekrar ektiğimiz dışarıdan GDO’lu hiçbir madde olmayan bir pirinçtir. Glisemik oranı çok düşüktür yüzde 7’dir. Farklı bölgelerde bu 60-85 arasında değişmektedir. Dünyada eşi benzeri yoktur bu pirincin. Tamamen doğaldır. İçme suyuyla sulandığı için kaliteli ve lezzetli oluyor. Gübre kullanmıyoruz” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.